2020. október 27., kedd

Málnás álom (sütés nélkül)

Bizony elég régen jelentkeztem recepttel, nem nagyon van időm blogolni, lefoglal a munka. Mostanában a konyhai dolgokra kevés idő jut, ez a sütés nélküli gyümölcsös finomság is még a nyáron készült. Bármikor összedobható ez a gyors desszert, én is fagyasztott málnából készítettem. Ez nem igazán őszi finomság, de én bármikor szívesen elfogyasztom ezt álom sütit. :)


 

Málnás álom (sütés nélkül)

Hozzávalók:

120 g Korpovit keksz (vajas keksz vagy háztartási keksz is használható)

Krémhez:

400 g görög joghurt

2 dl habtejszín

édesítőszer ízlés szerint

A málnás réteghez:

300 g fagyasztott málna

2 evőkanál útifűmaghéj (helyettesíthető zselatinnal)

édesítő ízlés szerint

Díszítéshez:

málna

Elkészítés:
 
A málnát botmixerrel pürésítjük. A gyümölcspürét ízlés szerint édesítjük, majd  gázra tesszük és 2-3 perc alatt összefőzzük. Ha kihűlt a gyümölcsszósz belekeverjük az útifűmaghéjat. Egy kicsit várunk, hogy bezselésedjen a gyümölcs.
 
A görög joghurtot ízlés szerint édesítjük. A tejszínből gépi habverő segítségével kemény habot verünk, majd hozzáforgatjuk a megédesített görög joghurthoz.

A Korpovit  keksz felével kirakjuk a kerámia forma alját. A kekszrétegre rákenjük a málnás zselé felét, majd arra ráöntjük a tejszínes-joghurtos krém felét. Ezután egy sor keksz következik, amire rákenjük a maradék málnazselét. A gyümölcsös rétegre rásimítjuk a maradék tejszínes-joghurtos krémet. Az összeállítás tetejét málnaszemekkel díszítjük és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon.

 



3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, igazán finom lehetett 😀. Mindegy hogy őssz van, málnát enni mindig jó 😄.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! :) Egyetértünk, málna mindig jöhet!😄

      Törlés
  2. Ó, jól jönne ez a finomság ősszel is! :-) Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés