Eddig a maglisztek közül a tökmagliszttel próbálkoztam. Mostanában kísérletezgetek más maglisztekkel is, hogy csökkentsem a sütemény szénhidráttartalmát. A karantén idején kipróbáltam a lenmaglisztet egy kevert sütiben. Finom lett! A tészta állaga is jó lett, kicsit hasonlít a brownie-hoz. Ezek a képek az első sütéskor készültek, utána még egyszer megsütöttem illetve a múlt héten egy epres sütinek is ez volt az alapja. Legközelebb azt is megmutatom.
Hozzávalók:
2 tojás
60 g zabpehelyliszt
40 g lenmagliszt
2 evőkanál kakaópor
egy csipet só
édesítőszer
fél tasak sütőpor
3 evőkanál olaj
1,5 dl víz
Elkészítés:
A két egész tojást egy keverőtálba tesszük és géppel habosra verjük. Hozzáadjuk az édesítőt, majd beleöntjük a vizet, az olajat és mindent összekeverünk.
Egy másik tálban a zabpehelylisztet, a lenmaglisztet, a kakaót, a sütőport és a sót összevegyítjük. A kakaós lisztkeveréket beleöntjük a tojásos részbe és az egészet simára dolgozzuk.
A tésztát egy kisebb méretű kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.