2020. június 2., kedd

Epres túrókrémtorta 🍓


🍓 Imádom az epret! 🍓 Csak úgy önmagában egyszerre rengeteget meg tudok enni belőle és süteménybe is szívesen használom. A pünkösdi hosszú hétvégén ezt a túrós csodát készítettem friss eperrel. Könnyű gyümölcsös finomság, ami cukormentes, fehér liszt mentes, szóval az alakunkat se bántja. Ráadásul még mutatós is. 




Epres túrókrémtorta
Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához)
Kakaós piskótához:
4 tojás
3 evőkanál mandulaliszt
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál eritrit

Epres túrókrémhez:
500 g túró
300 g eper
200 ml habtejszín (Milli 35 % zsírtartalmút használtam)
édesítő ízlés szerint
15 g zselatin

Dekorációhoz:
oldalához: 15-20 dkg eper
tetejére: 15-20 dkg eper

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájákat az eritrittel habosra keverjük. Ezután a tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáforgatjuk az édes tojássárgájás részhez. A mandulalisztet és a kakaót összevegyítjük, majd belekeverjük. A kakaós piskótamasszát egy 20 cm-es tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

A kakaós piskótát a tortaformába hagyjuk kihűlni. Az megmosott epreket félbevágjuk. Miután kihűlt a piskóta a tortakarika oldalát félbe vágott eprekkel körberakosgatjuk.

A túrót áttörtjük. A hideg habtejszínből kemény habot verünk. Az epret botmixerrel pürésítjük. A túróhoz hozzáadjuk az eperpürét és az édesítőt, majd botmixerrel összedolgozzuk az egészet. Ezután az epres túrókrémhez hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot. A kimért zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd alacsony lángon meglangyosítjuk. A zselatint elkeverjük 2-3 evőkanál epres túrókrémmel, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Ezután a krémet a tortaformában lévő piskótára öntjük és elsimítjuk. A tortát  hűtőbe tesszük dermedni. Az a legjobb, ha egy éjszakát tölt a hűtőben. Másnap óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát és a torta tetejét friss eperrel díszítjük.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és igen finom lehetett! Annyira szeretem vagy inkább szeretném/mert még kicsit drága/ az epret hogy süteménybe sajnálom beletenni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves Éva. :) Hát nem olcsó, de nagyon finom.

      Törlés
  2. Gyönyörű lett a tortád, és nagyon finom is lehetett a tésztája is, és a túrótöltelék is! Nagyon szépe tálaltad 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavaidat, Katalin! Csodás volt! 😊

      Törlés