Sajtos-rozmaringos tönkölyrudak
Hozzávalók:
A tésztához:
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g hideg vaj
40 g reszelt sajt
1 kávéskanál só
fél kiskanál sütőpor
1 tojás sárgája
1-2 evőkanál tejföl
1 evőkanál szárított rozmaring
A tetejére:
1 tojásfehérje kenni
szezámmag
Elkészítés:
A lisztet, a vajat, a sajtot, a rozmaringot, a sütőport és a sót egy tálba kimérjük és összemorzsoljuk. Hozzádolgozzuk a tojássárgáját, majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és rudakra vágjuk.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével majd szezámmaggal megszórjuk. Ezt követően előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd légmentesen záródó dobozba tároljuk.
Nagyon guszták, jó ropogtatni valók! Én is a napokban sütöttem szezámmagos rudakat, ránézésre hasonlóak, de mégis egész másmilyenek :-) Úgy látszik most van itt az idejük :-) :-)
VálaszTörlésKöszönöm! :) Megnézem a rudakat, amiket készítettél, biztos finomak lettek. :)
VálaszTörlés