2020. május 29., péntek

Meggyes-mákos püspökkenyér

A "fagyasztó kievő" időszak idején sütöttem ezt a könnyen elkészíthető kevert sütit. Ahogy a kevert sütiknél lenni szokott, ez sincs túlbonyolítva. A meggy jó barátságot ápol a mákkal, ebből következően tényleg finom sütiről van szó. Sajnos csak két fotó született róla. Ennek oka, hogy miután elkészült és kihűlt a süti, már neki is álltunk falatozni, így nem volt idő sokáig fotózgatni.


Meggyes-mákos püspökkenyér
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
220 g liszt
120 g vaj
1 dl tej
120 g cukor
2 tojás
70 g darált mák
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja

kb. 10 dkg magozott meggy

Elkészítés:
A vajat a cukorral krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk egyesével a két tojást, majd azokkal tovább habosítjuk. Hozzáöntjük a tejet. 
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a mákot, majd belekeverjük a sütőport és a reszelt citromhéjat. A száraz hozzávalók elegyét beleöntjük a nedves  részbe, majd csomómentesre keverjük. 
Egy püspökkenyérformát sütőpapírral kibélelünk, majd a mákos tésztát beleöntjük. A fagyasztott meggyet lecsöpögtetjük és a mákos tészta tetejére potyogtatjuk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk, mielőtt kivesszük.


6 megjegyzés:

  1. A meggy és a mák együtt csakis finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. A meggy tényleg jó párost alkot a mákkal! Meg úgy általában mindennel. Meg olyan kedvesen kukucskálnak ki a sütiből! :-)

    VálaszTörlés
  3. Most jó is lenne egy szelet ebből a sütiből. :) Biztos nagyon finom.

    VálaszTörlés