Bár a sütőtökszezon már elmúlt, nálam egy darab a kamrában túlélte a telet. Eddig ügyesen kerülgettem a felhasználását. Múlt hétvégén a karantén közepette eljötte az ideje és megsütöttem. A felét megettem önmagában, a másik feléből ez a krémes finomság készült. Ebéd után nagyon finom desszert volt.
Mascarponés sütőtökkrém keksszel (cukormentes)
Hozzávalók: (2 pohárhoz)
300 g sütőtök püré
250 g mascarpone
édesítő ízlés szerint
1 kiskanál fahéj
10 darab Korpovit korpás keksz
Elkészítés:
A sütőtök püréhez hozzáadjuk az édesítőt, a mascarponét, a fahéjat és az egészet botmixer segítségével homogén krémmé dolgozzuk.
A Korpovit kekszet nagyobb darabokra tördeljük. Ezután a mascarponés sütőtökkrémet rétegezzük a korpás keksszel. A pohárkrém tetején lévő kekszdarabokat meghintjük egy kevés fahéjjal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a kekszdarabkák megpuhuljanak.