Az örök kedvenc kókuszgolyó egészségesebb változata. Korábban már készítettem egy diétás almás-zabpelyhes kókuszgolyót. Az nagyon ízlett nekünk. Ez a különleges répás kókuszgolyó is finom, zabpehelyliszttel készül és a fahéj kicsit megbolondítja az ízét. Szerintem felveszi a versenyt a kekszes verzióval, érdemes kipróbálni.
Répás kókuszgolyó
Hozzávalók:
2 közepes sárgarépa
édesítő ízlés szerint
1 kávéskanál fahéj
5-6 evőkanál zabpehelyliszt
1 kiskanál útifűmaghéj
kókuszreszelék hempergetni
Elkészítés:
A sárgarépákat megpucoljuk, felkarikázzuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt répát botmixer segítségével pürésítjük. A répapüréhez hozzáadjuk a fahéjat, az édesítőt, a zabpehelylisztet, az útifűmaghéjat és szépen formázható masszává gyúrjuk. A répás-zabpelyhes masszából diónyi golyókat formálunk és kókuszreszelékbe meghempergetjük.
Megjegyzés: A zabpehelyliszt mennyisége függ a répák nagyságától, nedvességtartalmától.
Ez is fincsi lehet :-)
VálaszTörlésAz volt. :)
TörlésMire nem jó a sárgarépa! :-) Nálunk sok fogy belőle, mondjuk még golyó nem készült répából, de süti, köret, fasírt, bármi. Így is biztosan finom!
VálaszTörlésMi is sok répát fogyasztunk, ebben a formában is ízlett. :)
Törlés