2020. április 19., vasárnap

Répás kókuszgolyó

Az örök kedvenc kókuszgolyó egészségesebb változata. Korábban már készítettem egy diétás almás-zabpelyhes kókuszgolyót. Az nagyon ízlett nekünk. Ez a különleges répás kókuszgolyó is finom, zabpehelyliszttel készül és a fahéj kicsit megbolondítja az ízét. Szerintem felveszi a versenyt a kekszes verzióval, érdemes kipróbálni.


Répás kókuszgolyó 
Hozzávalók:
2  közepes sárgarépa
édesítő ízlés szerint
1 kávéskanál fahéj
5-6 evőkanál zabpehelyliszt
1 kiskanál útifűmaghéj
kókuszreszelék hempergetni

Elkészítés:
A sárgarépákat megpucoljuk, felkarikázzuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt répát botmixer segítségével pürésítjük. A répapüréhez hozzáadjuk a fahéjat, az édesítőt, a zabpehelylisztet, az útifűmaghéjat és szépen formázható masszává gyúrjuk. A répás-zabpelyhes masszából diónyi golyókat  formálunk és kókuszreszelékbe meghempergetjük.

Megjegyzés: A zabpehelyliszt mennyisége függ a répák nagyságától, nedvességtartalmától. 


4 megjegyzés:

  1. Mire nem jó a sárgarépa! :-) Nálunk sok fogy belőle, mondjuk még golyó nem készült répából, de süti, köret, fasírt, bármi. Így is biztosan finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is sok répát fogyasztunk, ebben a formában is ízlett. :)

      Törlés