2020. április 10., péntek

Diós rácsos sütemény - Áldott húsvétot!

Egy békebeli nagyis sütit hoztam. A házi sárgabaracklekvár és a dió nagyon jól illenek egymáshoz, szóval ez egy tökéletes sütemény. Hasonló már van az oldalamon, az tönkölyliszttel készült, itt találjátok. Minkét változat csodás!

Minden kedves Olvasómnak áldott húsvétot kívánok! 



Diós rácsos sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor (én csökkentettem 7,5 dkg-ra)
fél csomag sütőpor
egy csipet só
3 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
sárgabaracklekvár
3 tojásfehérje
10 dkg cukor
15 dkg darált dió

A tetejére kenni:
1 tojás

Elkészítés:
Egy tálba belemérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a csipet sót, a cukrot és összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a sütőporos liszttel. Amikor már elég morzsalékos hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpalckba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. 
A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót.
A pihentetett tésztát ketté osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, majd a kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük. A tésztát sárgabaracklekvárral megkenjük, végül rátesszük a diós habot. A másik tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. A rácsokat lekenjük egy felvert tojással. 
Végül előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.





8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép. Neked is áldott húsvétot kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én is áldott húsvétot kívánok Neked és a családodnak!

      Törlés
  2. Nagyon szép lett a sütid, fincsi is lehet! Nagyon tetszik a teteje :-)
    Nektek is áldott húsvétot kívánok, sok szeretettel!

    VálaszTörlés
  3. Igazi nagyi süti! :)
    Áldott Húsvétot kívánok az egész családnak!

    VálaszTörlés
  4. Imádom a békebeli sütiket! Áldott, egészségben gazdag ünnepet Nektek!

    VálaszTörlés