Egy adag fagyasztott meggyet kellett felhasználnom. Gyümölcsleves készült és ez a mákos-meggyes kevert süti. Nagyon egyszerű elkészíteni, de hihetetlenül finom! :)
Mákos-meggyes kevert süti
Hozzávalók:
A mákos kevert tésztához:
12 dkg liszt
7 dkg eritrit (vagy cukor)
csipet só
5 dkg darált mák
fél csomag sütőpor
1 tojás
1,5 dl tej
4 evőkanál olaj
2 marék magozott meggy
Elkészítés:
A tojást az eritrittel/cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet és az olajat.
A lisztet elkeverjük a csipet sóval, a darált mákkal és a sütőporral. A tojásos és a lisztes részt összekeverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe (nálam kicsi kerámiaforma) simítjuk. A meggyet a sütemény tetejére szórjuk és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Finom ünnepi sütitek volt 😊!
VálaszTörlésIgen! 😊
TörlésA meggyes-mákos mindig finom! A süti is szép, meg a virágos tányérkád is! :-)
VálaszTörlésKöszönöm! 😊
TörlésDe rég készítettem, pedig mi is szeretjük ezt az összeállítást. Hasonló az enyém is. Finom lehetett a tied is. A mák meggyel nyerő párosítás. http://korsocska.blogspot.com/2016/05/meggyes-makos-szelet.html
VálaszTörlésKöszönöm, Ani! A mák a meggyel tényleg nyerő páros! :) Megnéztem, a tiéd is fonom lehet. :)
TörlésÓh,mákos nekem mindig jöhet! 😉
VálaszTörlésKöszönöm! Nekem is. :)
Törlés