2020. november 29., vasárnap

Kakaós kuglóf aszalt vörösáfonyával (egyszerű)

Egy finom kakaós kuglófot hoztam advent első vasárnapján. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy ezzel a recepttel mindenki bátran próbálkozhat, a siker garantált lesz. Karácsonyra hangolódva keverjünk a tésztába egy kevés mézeskalács-fűszerkeveréket! Régebben sütöttem egy igazán karácsonyi ízvilágú adventi kuglófot. Mindkettőt jó szívvel ajánlom. Remélem, hogy valamelyik megtetszik és kedvet kaptok hozzá. Békés készülődést kívánok mindenkinek ezekben a nehéz időkben! 🌲




Kakaós kuglóf aszalt vörösáfonyával (egyszerű)

Hozzávalók:

A kevert tésztához:

25 dkg liszt

fél csomag sütőpor

10 dkg cukor

1 tasak vaníliás cukor

2 evőkanál kakaópor

2 tojás

1 dl olaj

2 dl tej 

1 marék aszalt vörösáfonya 

A tetejére:

porcukor

 

Elkészítés:

A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük. 

A lisztet, a sütőport és a kakaót egy tálban összekeverjük.

A tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd gépi habverő segítségével habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd az egészet elkeverjük. Ebbe a nedves részbe a kakaós-sütőporos lisztet is belekeverjük. A tésztába beleszórjuk az aszalt vörösáfonyát, majd a kivajazott, kilisztezett formába öntjük. A kuglófot 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.


 

 

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, finom lehet egy csésze tea mellé a hosszú téli estéken 😁.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, hosszú téli estéken kell egy kis süti, amivel kényeztetheti magát az ember. 😁

      Törlés
  2. Nagyszerű, bármikor szívesen rájárnék! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Gerdi! Szívesen rájártunk mi is. Kár, hogy már nincs belőle.

      Törlés
  3. Szép a belseje. Látszik rajta, hogy finom. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett ez a kuglófod is, csodás!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett. Biztos finom. Szeretem az áfonyát.

    VálaszTörlés