Az egészséges étrend jegyében a kuszkuszt nagyon megszerettem, elkészítése gyors és egyszerű. Általában sós köretként vagy saláta alapanyagként használom. Múlt héten kísérleteztem, édességet készítettem belőle, ezt a túrós-meggyes kuszkusztortát. A végeredmény egy teljesen egyszerű, finom, diétás édesség lett. A jövőben is megsütöm majd más gyümölccsel. :)
Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)
10 dkg kuszkusz
4 kisebb házi tojás
25 dkg túró
1 dl víz
5 evőkanál eritrit (vagy cukor)
5-10 dkg meggy
Elkészítés:
Először a
kuszkuszt egy tálba öntjük, felforraljuk az 1 dl vizet, majd ráöntjük a kuszkuszra
és hagyjuk állni hagyni nagyjából 15 percig.
Közben a
túrót, a 4 tojás sárgáját az eritrittel kikeverjük. Ezután a kuszkuszhoz keverjük. A tojásfehérjéket
pici sóval felverjük, majd a kuszkuszhoz adjuk. A tésztához hozzáadjuk a meggy egy részét. Ezután a masszát egy 18 cm-es tortaformába öntjük,
majd kirakjuk a tetejét a maradék meggyszemekkel. A sütőt 180
fokra előmelegítjük és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
Nagyon jól néz ki, guszta lett! Gratulálok a kreativitásodhoz, a képeket nézve jó döntés volt a kuszkusz édes változathoz való felhasználása :-)
VálaszTörlésKöszönöm. :)Nagyon jó döntés volt, finom süti lett a kuszkuszból.
VálaszTörlés