Egy krémes-habos süteményt hoztam, amely ünnepnapokon és családi összejöveteleken is megállja a helyét. A tésztája egyszerű kakaós piskóta, erre kerül egy réteg gesztenyés krém, melyet tejszínhab koronáz meg. Isteni finom! :)
Tejszínes-gesztenyés kocka
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor (nálam 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál eritrit)
3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 evőkanál kakaópor
A gesztenyés krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
3 dl tej
250 g gesztenyemassza
A tejszínes réteghez:
4 dl habtejszín
8 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tasak expressz zselatinfix
A díszítéshez:
reszelt étcsokoládé
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral, az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habot. Ezután rászitáljuk a kakaóval elkevert lisztet, majd laza mozdulatokkal belekeverjük. A tepsit kizsírozunk, kilisztezünk majd a masszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
A krémhez a tejből a vaníliás pudingból a cukorral sűrű
pudingot főzünk, s kicsit hűtjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és krémesre keverjük.
A tejszínhez a cukrot, a vaníliás cukrot hozzáadjuk majd lassú fokozaton verni kezdjük, majd belekeverjük a zselatinfixet. A tejszínt tovább verjük, amíg kemény habot kapunk.
A kihűlt piskótára rákenjünk a gesztenyés krémet, majd erre rásimítjuk a keményre vert tejszínhabot. A sütemény tetejére díszítésként reszelt étcsokoládét szórunk.
Hű, ez nagyon jól néz ki! 😋
VálaszTörlésKöszönöm. :)
TörlésEz valóban isteni finom lehet :-) Itt az ősz, jöhetnek a finom gesztenyés sütik, édességek, hisz itt az idejük :-)
VálaszTörlésKöszönöm. :)
TörlésÓ, ezt bármikor szívesen megenném! Szeretem a gesztenyés sütiket, hát ha még ilyen szép is! :-)
VálaszTörlésKöszönöm. :)
VálaszTörlés