2015. július 14., kedd

Málnás túrótorta

Ezúttal egy málnás tortát hoztam, túrósat. A könnyű kakaós tésztába tejszínes túrókrém került, a tetejére pedig málnazselé. Nagyon finom, krémes! :)  A recept saját,  neten látott fotó inspirált a süti elkészítésében. Ha van kedvetek, próbáljátok ki! :)


Málnás túrótorta
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
6 dkg  porcukor
10 dkg vaj
egy csipet só
fél csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 tojás
1evőkanál tejföl (ha szükséges)

A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
1 tojás
1 citrom reszelt héja
15 dkg cukor
2 dl habtejszín
1 dl tejföl
1 tasak vaníliás pudingpor

A málnás bevonathoz:
50 dkg málna
10 dkg cukor
1 csomag színtelen tortazselé

A díszítéshez:
mentalevélkék


Elkészítés:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a sót és a kakaóport. A kakaós sütőporos lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a tojással és a porcukorral meg a tejföllel. Ezután a tortaformát (22 cm-es) kivajazzuk, kilisztezzük. A kakaós tésztát nyújtódeszkán körlappá nyújtjuk, majd átemeljük a formába úgy, hogy az oldalán is legyen 4-5 cm tészta. Az alját villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben tesszük sülni, körülbelül 15 percre.

A túrós krémhez az áttört túrót összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a tojással ,a tejföllel és a vaníliás pudingporral. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túróba.

A kakaós tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen elosztjuk rajta a túrótölteléket, majd még 15 percre visszatesszük sülni.

A málnabevonathoz  megmossuk a málnát és botmixerrel összeturmixoljuk. A málnapéphez hozzáadjuk a cukrot, a tortazselét és kis lángon felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és rögtön ráöntjük a túróra. A tortát kihűtve, mentalevélkékkel díszítve tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Szia!Elkészítettem,és katasztrófa lett,pedig nem vagyok kezdő.
    A tészta lágy,szétfolyt a formában sülés közben. Készítettem más aránnyal egy keményebb tésztát....A túrós krém 40 perc után is folyt 200 fokon...Mire barnára sűlt a teteje megrepedezett...Itt feladtam...Biztosan jól írtad le az arányokat?

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, hogy mit ronthattál el, én jól írtam le az arányokat. A tészta nem folyhatott szét, mert ez egy gyúrt omlós tészta, a vajat hidegen kell hozzágyúrni. A túrós krémet a vaníliás pudingpor stabilizálja,így nem lesz folyékony.

    VálaszTörlés