2015. július 6., hétfő

Mascarponés meggytorta

Nálam továbbra is készülnek a meggyes sütik, idén már többször sütöttem meggyes pitét, tegnap pedig ezt az isteni mascarponés meggytortát készítettem. Az ötlet innen jött, a receptet teljesen átalakítottam. A piskóta, amibe fahéj is került nagyon levegősre sikeredett, a kissé savanykás fahéjas meggykrémet pedig megkoronázza a selymes tejszínes mascarponés krém.  Ezzel a mesés tortával nevezek Marti M meggyes blogjátékára. Igazán érdemes bekapcsolni miatta a sütőt! :)


Mascarponés meggytorta
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
10 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
2 evőkanál tej
fél csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj

A meggykrémhez:
50 dkg meggy
1 teáskanál fahéj
2 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több is)

Mascarponés krémhez:
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg porcukor
1 tasak expressz zselatinfix

A díszítéshez:
kb. 10 dkg kimagozott meggy


Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.  A tojássárgás részhez hozzáadjuk a fahéjat, a két kanál tejet és beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszába óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A piskótatésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába (22 cm) öntjük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Elkészítjük a meggykrémet. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és botmixerrel összepürésítjük. A vaníliás pudinghoz hozzáadjuk a cukrot és a meggyes péppel felfőzzük. A krémet fahéjjal fűszerezzük és ráöntjük a kihűlt piskótára.

A habtejszínt kissé verni kezdjük, majd hozzáadjuk a expressz zselatinfixet és tovább verjük, amíg kemény habot kapunk. A mascarponét a vaníliás cukorral, a porcukorral kikeverjük és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Az így kapott krémet a kihűlt meggyes rétegre simítjuk.  A tortát tetszés szerint magozott meggyszemekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése