Oregánós-szezámmagos rudak
Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt (nálam fele rozsliszt volt)
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 evőkanál morzsolt oregánó
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- 10 dkg hideg vaj
- 1 db tojássárgája
- 4 evőkanál víz
- 1 db tojásfehérje (a kenéshez)
- 2 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A lisztet
egy tálban összekeverjük a sóval, a sütőporral, a parmezánnal az oregánóval és
a borssal. Belekockázzuk a vajat, elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, majd
hozzáadjuk a tojássárgát, a vizet és gyorsan összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett
deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk
szezámmaggal és hosszú csíkokra vágjuk. A rudakat sütőpapíros lemezre tesszük
és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsülnek.
Én is szívesen rájárnék, szeretem a sós ropogtatni valókat! No és startból dupláznám az adagot! :-)
VálaszTörlés