Július van, a bogyós gyümölcsök
érésének fő időszaka, közülük is a málna az egyik kedvencem. Most jöjjön egy könnyű,
joghurtos málnatorta, ami a kertünkben termett málnából készült. Ha nem akarjátok
a hőség miatt bekapcsolni a sütőt, hogy piskótát süssetek, akkor készítsetek
kekszalapot, öntsétek rá a joghurtos málnakrémet és mehet is a hűtőszekrénybe
dermedni. Egy igazán gyümölcsös, krémes
finomság, ami nem utolsósorban hűsítő is. :)
Joghurtos málnatorta
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
4 dl natúr joghurt (2 kis pohár)
10 dkg porcukor
40 dkg friss málna + néhány szem a díszítéshez
2 dl hideg habtejszín
20 g zselatin
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Végül beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is.
A masszát kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).
A krém elkészítése. 30 dkg málna összepürésítünk, hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot és a keményre vert tejszínhabot. A zselatin hideg vízben megduzzasztjuk, lassú tűzön meglangyosítjuk majd hozzákeverjük a málnás-joghurtos krémhez. A krémbe beleszórjuk a maradék málnát (10 dkg).
A málnás krémet a megsütött tortalapra töltjük, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt friss málnával díszítjük.
De finom lehetett! Főleg így, kertből szedett málnával :-)
VálaszTörlésNagyon guszta lett, biztosan finom is! :)
VálaszTörlésMegkóstolnám, akár többször is!
VálaszTörlés