2015. július 6., hétfő

11. Szakácsmustra - a kiírás - a határidő meghosszabbítva!

Vöröskaktusz megkérdezte, hogy lennék -e a Szakácsmustra nevű játék következő fordulójának háziasszonya. Örömmel mondtam igent a felkérésre. Ezúton is köszönöm, hogy Rám gondolt. A döntésem két dologból fakadt: egyrészt nagyon jó ötletnek tartom, hogy minden fordulóban egy kiválasztott szakács receptjeivel megismerkedhetünk, másrészt még egy hasonló játéknak sem voltam a háziasszonya, így kipróbálhatom magam ebbe a szerepkörben is.  

A játéknak nincs se tétje, se konkrét nyereménye, csak annyiból abból áll, hogy a résztvevőnek egy kiválasztott szakács receptjeiből kell sütnie-főznie valamit, s az elkészített ételről a fotót a megadott határidőig el kell küldenie.  A játék végén a házigazda készít egy összefoglalót, amelyben bemutatja az elkészült alkotásokat.

Na, de kit is választottam a 11. fordulóra? Mindenképpen magyar szakácsot akartam választani. Először Mautner Zsófira gondoltam, de aztán eszembe jutott az ország Laci bácsija, Benke László. Ő egy igazi régi, magyar szakács, sokan tisztelik, szakértelmét rengeteg szakácskönyv és televíziós főzőműsor is bizonyítja.

Benke László, azaz Laci bácsi


Térképezzük fel Laci bácsi szakácsművészetét! Választhattok tőle bármit, amit megkívántok, legyen az desszert, főétel, leves vagy előétel. 
A beküldési határidő: június 28. 
Meghosszabbítva: július 12.

A finom ételeket, a szép fotókat, a bloglinkeket e-mailben várom: vanilin.suti@gmail.com

Van kedvetek játszani? Én nagyon várom, hogy ki mit süt-főz Laci bácsitól.

Élvezetes sütés-főzést kívánok mindenkinek!

Az előző fordulók:

1 megjegyzés: