2015. július 4., szombat

Joghurtos málnatorta



Július van, a bogyós gyümölcsök érésének fő időszaka, közülük is a málna az egyik kedvencem. Most jöjjön egy könnyű, joghurtos málnatorta, ami a kertünkben termett málnából készült. Ha nem akarjátok a hőség miatt bekapcsolni a sütőt, hogy piskótát süssetek, akkor készítsetek kekszalapot, öntsétek rá a joghurtos málnakrémet és mehet is a hűtőszekrénybe dermedni. Egy igazán gyümölcsös, krémes finomság, ami nem utolsósorban hűsítő is. :)


Joghurtos málnatorta
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor

A krémhez:
4 dl natúr joghurt (2 kis pohár)
10 dkg porcukor
40 dkg friss málna + néhány szem a díszítéshez
2 dl hideg habtejszín
20 g zselatin


Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Végül beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is.

A masszát kivajazott, kilisztezett 22 cm-es tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).

A krém elkészítése. 30 dkg málna összepürésítünk, hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot és a keményre vert tejszínhabot. A zselatin hideg vízben megduzzasztjuk, lassú tűzön meglangyosítjuk majd hozzákeverjük a málnás-joghurtos krémhez. A krémbe beleszórjuk a maradék málnát (10 dkg).

A málnás krémet a megsütött tortalapra töltjük, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálalás előtt friss  málnával díszítjük.



3 megjegyzés: