2015. július 18., szombat

11. Szakácsmustra - összefoglaló

A 11. Szakácsmustra kiválasztott szakácsa, Benke László, az ország Laci bácsija volt. Összesen 5 recept érkezett erre a fordulóra, ami között vannak ételek és sütemények is. Köszönöm mindenkinek a részvételt! :)
Most pedig jöjjenek a jobbnál jobb receptek!
Elsőként Andi, az Aranytepsi blog írja küldött egy nagyon érdekes édességet, melynek neve bába fog. A kép magáért beszél, nagyon finom lehet.


Másodikként is egy édesség érkezett, amit Csigabige küldött, aki mákos pálmalevelet készített. Gyorsan elkészíthető finomság, a mák és a sárgabarck lekvár párosítása garantáltan finom.


Harmadik beküldőként, Éva elkészítette Laci bácsi paradicsomos káposztáját.

Konyhavirtuóz egy remek gyümölcsös süteményt készített, köcskeméti tejes pitét.  Gyorsan elkészíthető, érdemes kipróbálni, épp barackszezon van, de természetesen más gyümölccsel is finom lehet.

És végül bemutatom Vöröskaktusz pasifogó tojásos lecsóját a sütőből. Igazán guszta lett! Klasszikus nyári étel, amivel szerintem mindenkit le lehet venni a lábáról.




Nem szálltak túlságosan sokan játékba, de finom ételek és édességek érkeztek.Teszteljétek őket bátran! :)
Végül fel kell konferálnom a következő forduló házigazdáját. A 12. játék lebonyolítását a pár hét múlva két gyermekes édesanyává váló Melinda, a Habverő és fakanál blog írója látja el. Melinda szeret főzőműsorokat nézni, sok ismert séfet kedvel, úgyhogy számára a szakácsválasztás nem fog gondot okozni. Gyertek minél többen játszani, mert süti-főzni jó és ismert szakácsoktól is tanulhatunk valami újat és különlegeset. :) JÁTÉKRA FEL!
Még egyszer köszönöm mindenkinek a részvételt, remélem a következő fordulóban is sok finomság gyűlik majd össze.

4 megjegyzés:

  1. Klassz recptek tényleg, én nem találtam olyat elsőre amit szívesen elkészítenék tőle. Viszont szívesen elvállalom a következő kört. sasdi.melinda@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök neki! Írok Neked.

      Törlés
    2. http://habvero-fakanal.blogspot.hu/2015/07/12-szakacsmustra-kiiras.html
      Gyertek minél többen!

      Törlés
  2. Köszi a játékot jó kis receptek! Ma válaszoltam neked de látom van jelentkező így levelem vedd tárgytalannak!

    VálaszTörlés