Szeretem a krémsajtos sütiket, a sajttortákat meg imádom. Ez az almás krémsajtos süti, amit nemrég a Díványon találtam nagyon hasonlít a sajttortához: omlós tésztán lágy krém, rajta illatos, fahájas alma, a tetejére pedig morzsa kerül. Az eredeti leíráshoz képest a tésztán egy kicsit módosítottam, tettem bele egy tojásnak a sárgáját és egy kicsi sütőport. Ez egy imádnivaló süti, nekem nagy kedvencem lett. :)
Krémsajtos almás sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
8 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tojás sárgája
2 kiskanál sütőpor
A töltelékhez:
40 dkg natúr krémsajt
8 dkg cukor
2 tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 keményhúsú alma
fél teáskanál fahéj
fél kiskanál őrölt fahéj
A tetejére:
15 dkg liszt
5 dkg cukor
4 evőkanál apró szemű zabpehely
8 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A lisztet és a
sütőport összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a
sárgáját, a cukrot és összegyúrjuk. A
tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megsütjük.
Amíg sül a tészta, a krémsajtot, cukrot, a tojásokat
és a vaníliás cukrot simára keverjük. Az almákat negyedeljük, magházukat
kivágjuk és az almákat apró kockára vágjuk. Elkeverjük a citromhéjjal és a
fűszerekkel.
A tetejére a morzsához a hozzávalókat késes
robotgépben morzsásítjuk.
Imádom az almás sütiket! Tetszik ez az elkészítési mód is! :) Finom lehet! :)
VálaszTörlésMost sütöttem meg, isteni lett. Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy megsütötted. Köszönöm, hogy megírtad a sikered.
Törlés