Húsvétra aprósütit is készítettem, linzer jellegű kókuszos korongokat, melyeket citromkrémmel (lemond curddal) ragasztottam össze. Ez az angol citromkrém bármilyen sütihez finom, a kókusszal pedig szuperül harmonizál, úgyhogy érdemes elkészíteni. :)
Kókuszos tallérok citromkrémmel
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
10 dkg cukor
A citromkrémhez:
4 tojás
25 dkg cukor
120 ml citromlé (4 db
citrom leve)
2 evőkanál
főzni való vaníliás pudingpor
1 citrom
reszelt héja
10 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a vaníliás cukorral összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. Egy fél órát pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk és korongokat szaggattunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A citromkrémhez a tojást, a cukrot, a citromlevet, a pudingport és a reszelt citromhéjat vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Utána rögtön még melegen hozzákeverjük a vajat és hűvös helyre tesszük hűlni. Végezetül a krémmel összeragasztjuk a korongokat.
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a vaníliás cukorral összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. Egy fél órát pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk és korongokat szaggattunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A citromkrémhez a tojást, a cukrot, a citromlevet, a pudingport és a reszelt citromhéjat vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Utána rögtön még melegen hozzákeverjük a vajat és hűvös helyre tesszük hűlni. Végezetül a krémmel összeragasztjuk a korongokat.
Citrom és kókusz valóban nagyon finom együtt. Nekem egy szenzációs pöfeteg receptem van ebben az ízkombinációban, az is remek. :-)
VálaszTörlésKétségem sincs afelől, hogy az a pöfeteg isteni. Egyszer kipróbálom majd. :)
VálaszTörlésEz aztán igazán különlegesen hangzik! Még nem próbáltam a citromot kókusszal párosítani, de biztosan finom lehet! Kipróbálós recept! :)
VálaszTörlésKókuszos karikát szoktam sütni, amit ribizli lekvárral ragasztok össze. Finom tallérok, a pikáns citromkrém már önmagában is remek.
VálaszTörlés