Epres
rizsszeletek
Hozzávalók:
A
piskótához:
3 darab tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
A
rizses krémhez:
fél liter tej
pici só
15 dkg rizs
8-10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 tasak zselatin
A
tetejére:
1 csomag színtelen tortazselé
eper
Elkészítés:
A tésztához
a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A tojásfehérjéket keményre
felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgájába. Végül óvatosan a lisztet is
hozzáadjuk. A tésztát vajazott,
lisztezett tepsibe terítjük, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt
megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tejben a
pici sóval puhára főzzük a rizst, majd a végén hozzáadjuk a cukrot és a
vaníliás cukrot.
A tejszínt
kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A zselatint feloldjuk
egy pici vízben, majd felmelegítjük (nem szabad forrnia). A zselatinba
elkeverünk két evőkanál tejszínes rizst, majd a többi krémhez keverjük.
A rizses
krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és kb. 30 percre hűtőbe
tesszük, hogy kissé megdermedjen.
Közben a
tortazselét elkészítjük a tasakon feltüntetett előírás szerint.
A rizses krém tetejét kirakjuk eperrel, bevonjuk a tortazselével, és
tálalásig további 2 órára visszatesszük
a hűtőbe.
Fantasztikus sütemény, nagyon tetszik! Viszem is a receptet! :)
VálaszTörlésTényleg az. :)
TörlésDe guszta az eperszemekkel!
VálaszTörlésAz eper nálunk is kedvenc. Láttam már van a piacon, borsos áron. Én akkor szoktam csak venni, amikor már szabadföldi, és magyar :-)
Hát igen a hipermarketekben már kapható, de én is a finom, zamatos epret szeretem, ami magyar. :)
TörlésNagyon sokféle süteményt készítettem és fogyasztottam el életemben, de rizzsel kreáltat még nem kóstoltam. Az eper egyik kedvenc gyümölcsöm, jól illik a rizshez. Ellenben a krém receptjét olvasva, ez már ismerős, tejberizshez forgatom óvatosan a felvert tejszín és "ami éppen van" gyümölcsöt keverek hozzá- nagyon finom behűtve. Tehát ez is finom sütemény lehet!
VálaszTörlés