Nem csak új receptek alapján sütök, tisztelője vagyok a régi recepteknek is. Két-három éve vettem pár száz forintért a Váncza-féle süteményeskönyvemet, s abból sütöttem szerdán ezt a finom lekváros-diós sütit. Szerintem abban mindenki egyetért, hogy a Vánzca-sütik finomak, ezek a szeletek pedig a dió és a sárgabarack verhetetlen párosa miatt isteniek. Bátran ajánlom kipróbálásra mindenkinek! :)
Kadett szeletek (Váncza recept)
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg cukor
4 tojás
3 szelet reszelt csokoládé
10 dkg puha vaj/margarin
12 dkg liszt
fél csomag sütőpor
A tetejére:
4 evőkanál sárgabaracklekvár4 tojásfehérje
5 dkg őrölt dió
fél csomag vaníliás cukor
8 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojásokat
szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra
keverjük. Ezután a reszelt csokoládét, a lágy vajat hozzákeverjük, végül
belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Végezetül beleforgatjuk a
tojásfehérjéből vert kemény habot.
Sütőpapíros tepsibe terítjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc).
De guszta szeletek! Ez valóban kicsit hasonlít az és londoni szeletemhez :-)
VálaszTörlésEz a Váncza féle könyv nekem is megvan, egy újabb kiadásban, de otthon megvolt a régi is, kiskoromban szerettem lapozgatni, tetszettek a kis képek benne :-)
Nagyon jól néznek ki! Tetszenek. Én még nem próbáltam, de úgy látom érdemes lenne :)
VálaszTörlés