2021. április 6., kedd

Sült túrópite áfonyával

Tészta nélküli könnyed túrópite. Van már hasonló a blogon, de egy kicsit másabbak az arányok. Egyszerű, krémes és alakbarát. 🥰 👉


Sült túrópite áfonyával

Hozzávalók:

500 g túró

200 g görög joghurt

3 egész tojás

1 csomag vaníliás pudingpor

édesítő

2 marék áfonya


Elkészítés:

A túrót, a joghurtot, a tojást és az édesítőt egy nagy tálba tesszük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ezt követően hozzákeverjük a vaníliás pudingport. A túrómasszát kivajazott formába öntjük. A tetejére rászórjuk az áfonyát és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.


2021. április 2., péntek

Habos meggypudingos kocka - Áldott húsvétot!

Egy könnyű sütemény húsvétra! Omlós tészta egy réteg meggypudinngal és édes tojáshabbal a tetején.

  Áldott, békés húsvétot kívánok minden Olvasómnak, Követőmnek! 🐇🌷





Habos meggypudingos kocka

Hozzávalók:

A linzertésztához:

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1 kiskanál sütőpor

4 dkg darált eritrit

1 tojássárgája

5 dkg vaj


A meggypudinghoz:

2 tasak vaníliás pudingpor

1 üveg meggybefőtt (cukormentes)


A habhoz:

2 tojásfehérje

3 evőkanál eritrit


Elkészítés:

Egy nagy tálba tesszük, a lisztet, a sütőport és az eritritet. A felsoroltakat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Ezután a tojássárgáját is hozzáadjuk és linzertésztát gyúrunk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy kisebb tepsit vagy kerámiaformát kivajazunk, kilisztezünk, amibe a kinyújtott tésztát beleillesztjük.

A meggybefőtt levét leöntjük, a meggyet pedig kimagozzuk. A két pudingport a befőtt levével felfőzzük, majd mielőtt elkezd forrni a puding a magozott meggyet is hozzáadjuk. Sűrűsödésig főzzük a pudingot. 

A meggyes pudingot ráöntjük a tepsibe lévő linzerre. A sütemény előmelegített sütőbe toljuk, 25-30 percig sütjük. Eközben a tojásfehérjét az eritrittel keményre verjük. Kivesszük a sütit a sütőből és a habot elterítjük a meggypudingon, majd még 5 percet sütjük a sütőben, hogy a hab megbarnuljon.


2021. március 28., vasárnap

Tökmaglisztes sütemény

Szerintem már feltűnt a kedves követőimnek, hogy szeretem a gyors és egyszerű recepteket. Ez a diétás sütemény tényleg nagyon egyszerűen, kevés fáradtsággal készíthető el. Nagyon hasonlít ehhez a korábbi recepthez


Tökmaglisztes sütemény

Hozzávalók:

A kevert tésztához:

4 tojás

5 evőkanál eritrit

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

12 dkg tökmagliszt

0,5 dl olaj

1 dl tej

1 teáskanál fahéj

fél csomag sütőpor

csipet só

A tetejére:

1 marék tökmag


Elkészítés:

A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a sót, a fahéjat, a sütőport és a kétféle lisztet. Az egészet összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk. A tökmaglisztes tésztát egy kivajazott, kilisztezett püspökkenyérformába öntjük és  a tetejére tökmagot szórunk. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és  tűpróbáig sütjük. 

2021. március 27., szombat

Kávés mascarponekrém csokoládé ganache-sal

A könnyed finomságokat részesítem előnyben, ez a pohárdesszert is olyan. Két finom rétegből áll, ami brutálisan finom együtt. :)



Kávés mascarponekrém csokoládé ganache-sal

Hozzávalók: (2 kehelyhez)

6 db Korpovit keksz

Kávés mascarpone krém:

250 g mascarpone

2 dl habtejszín

édesítő ízlés szerint

1 tasak habfixáló

0,5 dl kávé (3 teáskanál instant kávé + forró víz)

Csokoládé ganache:

50 g étcsokoládé (cukormentes)

0,5 dl tejszín

Díszítés:

mandulapehely


Elkészítés:

A Korpovit kekszeket apró darabokra tördeljük, majd a kelyhek aljába szórjuk. A mascarponét ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a kávét, majd botmixer segítségével teljesen simára keverjük.  A hideg habtejszínt  habbá verjük, közben a habfixálót is hozzákeverjük. A tejszínhabot óvatosan hozzáforgatjuk a kávés mascarponéhoz. A krémet rákanalazzuk a kekszrétegre.

A tejszínt egy edénybe ötjük, majd hozzáadjuk a kockára tördelt étcsokoládét. Ha felolvadt a csoki a tejszínben, akkor elkeverjük az egészet, hogy fényes ganache krémet kapjunk. Amikor kissé lehűlt a csokoládé ganache, ráöntjük a kávés krémre. A pohárkrém tetejét mandulapehellyel díszítjük és behűtjük. 


2021. március 26., péntek

Kakaós-mogyorós csillagok

Nagyon szeretem a házi kekszeket, reggelire vagy uzsonnára kávé vagy tea mellé szuperjó. Még volt egy kevés mogyorólisztem, és ahogy korábban is, most is kekszet sütöttem belőle, kakaós-mogyorós csillagokat. Elkészítése könnyű, de a legjobb benne, hogy vigyázz az alakunkra, hiszen cukormentes. Természetesen más formára is szaggatható a keksz. Aki szeretné fokozni az élvezeteket, az olvasztott csokival bevonhatja. 


Kakaós-mogyorós csillagok

Hozzávalók:

15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

5 dkg mogyoróliszt

1 evőkanál kakaó

8 dkg vaj/margarin

1 teáskanál fahéj

1/2 teáskanál sütőpor

1 tojás

csipet só

6 dkg eritrit (vagy cukor)


Elkészítés:

A teljes kiőrlésű búzalisztet, a mogyorólisztet, a kakaót, a fahéjat, a sütőport, a sót és az eritritet egy tálba mérjük és összekeverjük őket.  Ezután a vajat hozzáadjuk és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk, amíg szilárd tésztát kapunk. 

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd csillag alakú szaggatóval kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben megsütjük. 


2021. március 25., csütörtök

Vaníliakrémes mandulatorta

Február végén ünnepeltem a születésnapom. Ilyenkor kötelező a torta. Már nagyon vágytam egy krémes finomságra, így ezzel a vaníliakrémes mandulatortával leptem meg magamat és a családtagokat. Csodás lett! 😊 💟



Vaníliakrémes mandulatorta

Hozzávalók:

A mandulás tésztához:

A mandulás tésztához:

10 dkg darált mandula

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

fél csomag sütőpor

2 tojás

1 dl tej

12 dkg eritrit

50 ml olaj

csipet só

 

Töltéshez:

1 csomag vaníliás pudingpor

3 evőkanál eritrit

3 dl tej

250 g mascarpne


A tetejére:

egész mandulaszemek

 

Elkészítés:

A darált mandulát, a  lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük egy nagyobb tálban.

A tojásokat az eritrittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd összekeverjük. Ezután hozzáforgatjuk a mandulával összekevert lisztet, majd csomómentesre dolgozzuk a tésztát. Kivajazott, kilisztezett 20 cm-es tortaformába simítjuk a mandulás tésztát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingport az eritrittel és egy pici tejjel kikeverjük, majd a többi tejjel pudingot főzünk. A langyos pudingba belekeverjük a mascarponét. 

A mandulás tortalapot kettévágjuk, megkenjük a vaníliás-mascarponés krém felével. Rátesszük a másik tésztalapot és a maradék krémet rákenjük. A torta tetejét egész mandulaszemekkel díszítjük.