2021. április 11., vasárnap

Tejszínes-vaníliapudingos kocka

Nem is tudom, hogy mit mondhatnék erről a sütiről. Talán csak annyit, hogy krémes, habos és nagyon finom. Nem bonyolult elkészíteni, ennélfogva egy vasárnapi ebéd tökéletes lezárása lehet. 😊



Tejszínes-vaníliapudingos kocka

A kakaós kevert tésztához:

4 tojás

75 g zabpehelyliszt

75 g teljes kiőrlésű búzaliszt

1,5 evőkanál kakaópor

csipet só

édesítő (nálam eritrit)

1 tasak sütőpor

1 dl víz

1 dl olaj


A vaníliapudinghoz:

2 tasak főzős vaníliapudingpor

6,5 dl tej

5 evőkanál eritrit


A tetejére:

2,5 dl habtejszín

4-5 evőkanál eritrit

3 teáskanál Dr. Oetker Expressz zselatin fix 


Elkészítés:

A tojásokat az édesítővel (eritrittel) habosra keverjük, majd hozzáöntjük a vizet és az olajat. Egy másik tálban összekeverjük a zablisztet, a teljes kiőrlésű búzalisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót. A sütőporos lisztkeveréket hozzákeverjük a nedves részhez. A tésztát kilisztezett, kivajazott tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A vaníliás pudingporokat a tejjel és az eritrittel megfőzzük és rásimítjuk a kihűlt kakaós tésztára. 

A tejszínt megédesítjük, majd gépi habverővel habbá verjük. Amikor felverődött a tejszínhab hozzáadjuk a zselatin fixet. A tejszínhabot a vaníliapuding tetejére simítjuk. A sütemény kockára vágva kínáljuk. 


2021. április 8., csütörtök

Almás kevert süti magvakkal

Ha nem akar sokat dolgozni az ember a konyhában, akkor a kevert sütik mindig jól jönnek. Ez az almás változat nagy kedvencem lett, annyira, hogy az első sütést követően újra elkészítettem. Szóval tuti receptről van szó! A szójaliszttől nem kell megijedni, azért van benne, mert így a süti fehérjetartalma nagyobb, a szénhidráttartalma pedig kisebb lesz. Aki nem tart otthon ilyen lisztet, nyugodtan helyettesítheti más liszttel. 


Almás kevert süti magvakkal

Hozzávalók:

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt

25 g szójaliszt

25 g kókuszreszelék

2 tojás

5 evőkanál olaj

1 dl tej

125 g reszelt alma

fél csomag sütőpor

2 mokkáskanál fahéj

3-5 evőkanál eritrit


A tetejére: 

magvak: dió, kesudió, mandula, törökmogyoró


Elkészítés:

Összekeverjük egy tálban a nedves hozzávalókat: a tojást, a tejet, az olajat, majd hozzáadjuk a reszelt almát is. Ezután hozzáadjuk a teljes kiőrlésű búzalisztet, a szójalisztet, a kókuszreszeléket, a fahéjat, a sütőport és az eritritet. Összekeverjük az egészet, majd egy kisebb kivajazott tepsibe öntjük. A tészta tetejére tesszük a magvakat. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.


2021. április 6., kedd

Sült túrópite áfonyával

Tészta nélküli könnyed túrópite. Van már hasonló a blogon, de egy kicsit másabbak az arányok. Egyszerű, krémes és alakbarát. 🥰 👉


Sült túrópite áfonyával

Hozzávalók:

500 g túró

200 g görög joghurt

3 egész tojás

1 csomag vaníliás pudingpor

édesítő

2 marék áfonya


Elkészítés:

A túrót, a joghurtot, a tojást és az édesítőt egy nagy tálba tesszük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ezt követően hozzákeverjük a vaníliás pudingport. A túrómasszát kivajazott formába öntjük. A tetejére rászórjuk az áfonyát és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.


2021. április 2., péntek

Habos meggypudingos kocka - Áldott húsvétot!

Egy könnyű sütemény húsvétra! Omlós tészta egy réteg meggypudinngal és édes tojáshabbal a tetején.

  Áldott, békés húsvétot kívánok minden Olvasómnak, Követőmnek! 🐇🌷





Habos meggypudingos kocka

Hozzávalók:

A linzertésztához:

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1 kiskanál sütőpor

4 dkg darált eritrit

1 tojássárgája

5 dkg vaj


A meggypudinghoz:

2 tasak vaníliás pudingpor

1 üveg meggybefőtt (cukormentes)


A habhoz:

2 tojásfehérje

3 evőkanál eritrit


Elkészítés:

Egy nagy tálba tesszük, a lisztet, a sütőport és az eritritet. A felsoroltakat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Ezután a tojássárgáját is hozzáadjuk és linzertésztát gyúrunk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy kisebb tepsit vagy kerámiaformát kivajazunk, kilisztezünk, amibe a kinyújtott tésztát beleillesztjük.

A meggybefőtt levét leöntjük, a meggyet pedig kimagozzuk. A két pudingport a befőtt levével felfőzzük, majd mielőtt elkezd forrni a puding a magozott meggyet is hozzáadjuk. Sűrűsödésig főzzük a pudingot. 

A meggyes pudingot ráöntjük a tepsibe lévő linzerre. A sütemény előmelegített sütőbe toljuk, 25-30 percig sütjük. Eközben a tojásfehérjét az eritrittel keményre verjük. Kivesszük a sütit a sütőből és a habot elterítjük a meggypudingon, majd még 5 percet sütjük a sütőben, hogy a hab megbarnuljon.


2021. március 28., vasárnap

Tökmaglisztes sütemény

Szerintem már feltűnt a kedves követőimnek, hogy szeretem a gyors és egyszerű recepteket. Ez a diétás sütemény tényleg nagyon egyszerűen, kevés fáradtsággal készíthető el. Nagyon hasonlít ehhez a korábbi recepthez


Tökmaglisztes sütemény

Hozzávalók:

A kevert tésztához:

4 tojás

5 evőkanál eritrit

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

12 dkg tökmagliszt

0,5 dl olaj

1 dl tej

1 teáskanál fahéj

fél csomag sütőpor

csipet só

A tetejére:

1 marék tökmag


Elkészítés:

A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a sót, a fahéjat, a sütőport és a kétféle lisztet. Az egészet összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk. A tökmaglisztes tésztát egy kivajazott, kilisztezett püspökkenyérformába öntjük és  a tetejére tökmagot szórunk. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és  tűpróbáig sütjük. 

2021. március 27., szombat

Kávés mascarponekrém csokoládé ganache-sal

A könnyed finomságokat részesítem előnyben, ez a pohárdesszert is olyan. Két finom rétegből áll, ami brutálisan finom együtt. :)



Kávés mascarponekrém csokoládé ganache-sal

Hozzávalók: (2 kehelyhez)

6 db Korpovit keksz

Kávés mascarpone krém:

250 g mascarpone

2 dl habtejszín

édesítő ízlés szerint

1 tasak habfixáló

0,5 dl kávé (3 teáskanál instant kávé + forró víz)

Csokoládé ganache:

50 g étcsokoládé (cukormentes)

0,5 dl tejszín

Díszítés:

mandulapehely


Elkészítés:

A Korpovit kekszeket apró darabokra tördeljük, majd a kelyhek aljába szórjuk. A mascarponét ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a kávét, majd botmixer segítségével teljesen simára keverjük.  A hideg habtejszínt  habbá verjük, közben a habfixálót is hozzákeverjük. A tejszínhabot óvatosan hozzáforgatjuk a kávés mascarponéhoz. A krémet rákanalazzuk a kekszrétegre.

A tejszínt egy edénybe ötjük, majd hozzáadjuk a kockára tördelt étcsokoládét. Ha felolvadt a csoki a tejszínben, akkor elkeverjük az egészet, hogy fényes ganache krémet kapjunk. Amikor kissé lehűlt a csokoládé ganache, ráöntjük a kávés krémre. A pohárkrém tetejét mandulapehellyel díszítjük és behűtjük.