2021. április 8., csütörtök

Almás kevert süti magvakkal

Ha nem akar sokat dolgozni az ember a konyhában, akkor a kevert sütik mindig jól jönnek. Ez az almás változat nagy kedvencem lett, annyira, hogy az első sütést követően újra elkészítettem. Szóval tuti receptről van szó! A szójaliszttől nem kell megijedni, azért van benne, mert így a süti fehérjetartalma nagyobb, a szénhidráttartalma pedig kisebb lesz. Aki nem tart otthon ilyen lisztet, nyugodtan helyettesítheti más liszttel. 


Almás kevert süti magvakkal

Hozzávalók:

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt

25 g szójaliszt

25 g kókuszreszelék

2 tojás

5 evőkanál olaj

1 dl tej

125 g reszelt alma

fél csomag sütőpor

2 mokkáskanál fahéj

3-5 evőkanál eritrit


A tetejére: 

magvak: dió, kesudió, mandula, törökmogyoró


Elkészítés:

Összekeverjük egy tálban a nedves hozzávalókat: a tojást, a tejet, az olajat, majd hozzáadjuk a reszelt almát is. Ezután hozzáadjuk a teljes kiőrlésű búzalisztet, a szójalisztet, a kókuszreszeléket, a fahéjat, a sütőport és az eritritet. Összekeverjük az egészet, majd egy kisebb kivajazott tepsibe öntjük. A tészta tetejére tesszük a magvakat. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.


6 megjegyzés:

  1. Nálunk nyerőek az ilyen egyszerű és finom sütik. Nagyon jól néz ki a sok maggal a tetején. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Egyetértünk, hogy a kevert süti jolly joker minden esetben. :)

      Törlés
  2. Nálam is nyerő, egyszerűen nagyszerű! :)

    VálaszTörlés
  3. Elkészítettem,tökéletes lett! Nagyon szépen köszönöm a receptet. :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Katica! Örülök a sikerednek! :) Köszi, hogy megírtad. :)

    VálaszTörlés