Február végén ünnepeltem a születésnapom. Ilyenkor kötelező a torta. Már nagyon vágytam egy krémes finomságra, így ezzel a vaníliakrémes mandulatortával leptem meg magamat és a családtagokat. Csodás lett! 😊 💟
Vaníliakrémes mandulatorta
Hozzávalók:
A mandulás tésztához:
A mandulás tésztához:
10 dkg darált mandula
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
fél csomag sütőpor
2 tojás
1 dl tej
12 dkg eritrit
50 ml olaj
csipet só
Töltéshez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál eritrit
3 dl tej
250 g mascarpne
A tetejére:
egész mandulaszemek
Elkészítés:
A darált mandulát, a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük egy nagyobb tálban.
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd összekeverjük. Ezután hozzáforgatjuk a mandulával összekevert lisztet, majd csomómentesre dolgozzuk a tésztát. Kivajazott, kilisztezett 20 cm-es tortaformába simítjuk a mandulás tésztát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingport az eritrittel és egy pici tejjel kikeverjük, majd a többi tejjel pudingot főzünk. A langyos pudingba belekeverjük a mascarponét.
A mandulás tortalapot kettévágjuk, megkenjük a vaníliás-mascarponés krém felével. Rátesszük a másik tésztalapot és a maradék krémet rákenjük. A torta tetejét egész mandulaszemekkel díszítjük.