Aki követi a blogomat, az tudja, hogy nagyon szeretem a joghurtos-gyümölcsös sütiket. Ez a torta finom mákos piskóta, rajta pedig annál is finomabb eperjoghurtos krém. Fagyasztott gyümölcsből készült, így a dekorációt most mellőztem. A torta külseje szerény, de isteni jó.
Mákos-eperjoghurtos torta
Hozzávalók:
Mákos piskótához:
4 tojás
4 evőkanál eritrit
2 evőkanál liszt
2 evőkanál darált mák
Az eperjoghurtos krémhez:
400 g eper ( nálam fagyasztott)
250 g mascarpone
200 g görög joghurt
édesítő ízlés szerint
20 g zselatin
Elkészítés:
A
tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel habosra
keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Az eritrites
tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált mákot, majd óvatosan mozdulatokkal elkeverjük. A mákos piskótamasszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A fagyasztott epret hagyjuk kiengedni, majd botmixerrel pürésítjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk az eperpürét és az édesítőt, majd botmixerrel összedolgozzuk az egészet. Az epres krémhez hozzákeverjük a görög joghurtot. A kimért zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd alacsony lángon meglangyosítjuk. A zselatint elkeverjük 2-3 evőkanál epres joghurtkrémmel, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Ezután a krémet a tortaformában lévő mákos piskótára öntjük.
A tortát hűtőbe tesszük dermedni egy éjszakára. Másnap szépen szeletelhetjük.
Csupa finomsággal van tele a tortád, úgyhogy csakis finom lehetett 😀. Nagyon szép!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésMilyen jó vastag az epres réteg, finom lehetett. :)
VálaszTörlésKöszi, Okki! Isteni volt! :)
TörlésAz a vastag gyümölcsös-joghurtos réteg... Hmmm, nagyon csábító! :-)
VálaszTörlésKöszi, Gerdi!
Törlés