Nagyon szeretem a gyümölcsös túrótortákat, jó pár ilyen recept található a blogon. Mindegyik finom egytől-egyig! Most egy őszibarackossal bővítem a repertoárt. Ez is remek! :)
Őszibarackos túrókrémtorta
Hozzávalók:
A mandulás piskótához:
3 tojás
3 evőkanál eritrit
3 evőkanál mandulaliszt
A túrókrémhez:
500 g túró
175 g joghurt
2 dl habtejszín
édesítő ízlés szerint
15 g zselatin
A tetejére:
3 őszibarack
250 ml őszibaracklé
1 színtelen tortazselé
Elkészítés:
A
tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel habosra
keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Az eritrites
tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot, majd hozzáadjuk a mandulalisztet és óvatosan mozdulatokkal elkeverjük. A mandulalisztes piskótamasszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A túróhoz hozzáadjuk a joghurtot, ízlés szerint édesítjük, majd botmixerrel az egészet krémesítjük. A hideg habtejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrókrémhez forgatjuk.
A zselatinra kevés vizet
öntünk, hagyjuk, hogy egy kicsit
megduzzadjon. Ezután alacsony gázlángon meglangyosítjuk. A
felmelegített zselatinban elkeverünk egy kevés túrós krémet,
majd
a keveréket belekeverjük a többi krémbe. A kihűlt mandulalisztes
piskótára ráöntjük a túrókrémet és a tortát fél órára
hűtőbe tesszük dermedni.
Amíg a krém dermed, az őszibarackokat meghámozzuk és
felszeleteljük. A őszibarackszeleteket a megdermedt túrókrém tetejére rakosgatjuk. A színtelen torzsalét
elkeverjük az őszibaracklével, majd gázra tesszük és forrástól
számítva 1 percig főzzük. Az őszibarackos tortazselét kicsit hagyjuk hűlni, majd
ráöntjük a gyümölcsre. A tortát ismét hűtőbe tesszük, majd 2-3 órás
dermedési idő
után szeleteljük.