Szeretem a sajttortát. Ehhez meggyet használtam, de bármilyen gyümölccsel tökéletes lesz. Aki szereti a krémes-gyümölcsös sütiket, az bátran készítse el, nem fog csalódni.
Meggyes sajttorta kocka
Hozzávalók:
Kekszes réteg:
100 g darált keksz
édesítő
2 evőkanál kakaópor
40 g vaj
100 g magozott meggy
Krém:
250 g mascarpone
200 g tejföl
1 tojás
édesítő ízlés szerint
1 evőkanál vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Egy
tálba beletesszük a darált kekszet, az édesítőt, a kakaóport és mindent összekeverünk.. Hozzákockázzuk a vajat és gyorsan összegyúrjuk. A
kekszalapot egy kisebb kerámiaformába nyomkodjuk.
A
mascarponét összekeverjük a tejföllel, a tojással és az édesítővel. A legvégén a vaníliás pudingport is belekeverjük. A magozott meggyet rászórjuk a kakaós kekszalapra, majd a mascarponés krémet rásimítjuk. A sütit előmelegített sütőbe toljuk és 35-45 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már nem folyékony a krém. Ha kihűlt a süti, szeletelhetjük.
De klassz süti, könnyű finom nyári édesség 😃
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésNyári, nagyon guszta...
VálaszTörlésNyári, nagyon guszta...
VálaszTörlésKöszönöm! :)
VálaszTörlés