2020. augusztus 23., vasárnap

Meggyes sajttorta kocka

Szeretem a sajttortát. Ehhez meggyet használtam, de bármilyen gyümölccsel tökéletes lesz. Aki szereti a krémes-gyümölcsös sütiket, az bátran készítse el, nem fog csalódni.


Meggyes sajttorta kocka
Hozzávalók:
Kekszes réteg:
100 g darált keksz
édesítő
2 evőkanál kakaópor
40 g vaj

100 g magozott meggy

Krém:
250 g mascarpone
200 g tejföl
1 tojás
édesítő ízlés szerint
1 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:
Egy tálba beletesszük a darált kekszet, az édesítőt, a kakaóport és mindent összekeverünk.. Hozzákockázzuk a vajat és gyorsan összegyúrjuk. A kekszalapot egy kisebb kerámiaformába nyomkodjuk. 
A mascarponét összekeverjük a tejföllel, a tojással és az édesítővel. A legvégén a vaníliás pudingport is belekeverjük. A magozott meggyet rászórjuk a kakaós kekszalapra, majd a mascarponés krémet rásimítjuk.  A sütit előmelegített sütőbe toljuk és 35-45 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már nem folyékony a krém. Ha kihűlt a süti, szeletelhetjük.

5 megjegyzés: