2020. augusztus 31., hétfő

Őszibarackos túrókrémtorta

Nagyon szeretem a gyümölcsös túrótortákat, jó pár ilyen recept található a blogon. Mindegyik finom egytől-egyig! Most egy őszibarackossal bővítem a repertoárt. Ez is remek! :)



Őszibarackos túrókrémtorta
Hozzávalók:
A mandulás piskótához:
3 tojás
3 evőkanál eritrit
3 evőkanál mandulaliszt

A túrókrémhez:
500 g túró
175 g joghurt
2 dl habtejszín
édesítő ízlés szerint
15 g zselatin

A tetejére:
3 őszibarack
250 ml őszibaracklé
1 színtelen tortazselé

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Az eritrites tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot, majd hozzáadjuk a mandulalisztet és óvatosan mozdulatokkal elkeverjük. A mandulalisztes piskótamasszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A túróhoz hozzáadjuk a joghurtot, ízlés szerint édesítjük, majd botmixerrel az egészet krémesítjük. A hideg habtejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrókrémhez forgatjuk. 
A zselatinra kevés vizet öntünk, hagyjuk, hogy egy kicsit megduzzadjon.  Ezután alacsony gázlángon meglangyosítjuk. A felmelegített zselatinban elkeverünk egy kevés túrós krémet, majd a keveréket belekeverjük a többi krémbe. A kihűlt mandulalisztes piskótára ráöntjük a túrókrémet és a tortát fél órára hűtőbe tesszük dermedni. 
Amíg a krém dermed, az őszibarackokat meghámozzuk és felszeleteljük. A őszibarackszeleteket a megdermedt túrókrém tetejére rakosgatjuk.  A színtelen torzsalét elkeverjük az őszibaracklével, majd gázra tesszük és forrástól számítva 1 percig főzzük. Az őszibarackos tortazselét kicsit hagyjuk hűlni, majd  ráöntjük a gyümölcsre. A tortát ismét hűtőbe tesszük,  majd 2-3 órás dermedési idő után  szeleteljük.




4 megjegyzés: