A crumble, azaz morzsasüti, az angol konyha gyöngyszeme; alul sült gyümölcsréteg a tetején ropogós tésztatakaróval. Ami gyümölcsös az nekem jöhet, így nem csalódtam benne. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető bármikor, bármilyen gyümölcsből, ami éppen otthon van. Nálam almás-zaphelyhes készült. Most csináltam ilyet először, nem is értem, hogy eddig miért nem készítettem. Az az egyetlen baja, hogy nem lehet belőle eleget készíteni. Az elmúlt másfél hét alatt már háromszor sütöttem, fantasztikusan finom. :) A crumble az angolok kedvenc desszertje, és kijelenthetem, hogy mostantól az enyém is. :)
Almás-zabpelyhes crumble
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A morzsás tésztához:
200 g zabpehelyliszt
50 g zabpehely
10 dkg vaj
4 evőkanál cukor
Az almás réteghez:
40 dkg alma
2 evőkanál cukor
1 kiskanál fahéj
Elkészítés:
A zabpehelylisztet, a felkockázott hideg vajjal és cukorral összemorzsoljuk. A
tésztának morzsa állagúnak kell lennie. Ezután hozzákeverjük a zabpelyhet is.
Az alma a morzsarétegek alatt megpuhul. Melegen és hidegen is finom. :)
Második sütés |