2016. szeptember 18., vasárnap

Almás sárgarépás sütemény

Az egyszerű dolgok a legjobbak. Ez az almás répás süti is ilyen. Egyszerű elkészíteni és még egyszerűbb megenni. :)


Almás sárgarépás sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
250 g liszt
1 tasak sütőpor
pici só
1 kiskanál fahéj
3 evőkanál dióolaj (napraforgóolaj is jó)
120 g cukor
140 g finomra reszelt répa

A tetejére:
néhány alma kockára vágva
egy marék napraforgómag

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a sóval összekeverjük. A tojásokat a a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat.  A reszelt répát a tojásos masszához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és elvegyítjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk és a répás tészta tetejére rakjuk. A süteményt megszórjuk még egy marék napraforgómaggal, majd előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!


 

2 megjegyzés:

  1. Finom könnyű süti lehet, látszik a tésztáján! És a teteje is nagyon guszta :-)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg könnyed a tésztája és a magok nemcsak jól mutatnak rajta, hanem finomak is. :)

    VálaszTörlés