Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
6 dkg porcukor
10 dkg vaj
egy csipet só
fél csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 tojás
1evőkanál tejföl (ha szükséges)
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
1 tojás
1 citrom reszelt héja
15 dkg cukor
2 dl habtejszín
1 dl tejföl
1 tasak vaníliás pudingpor
A málnás bevonathoz:
50 dkg málna
10 dkg cukor
1 csomag színtelen tortazselé
A díszítéshez:
mentalevélkék
Elkészítés:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a sót és a kakaóport. A kakaós sütőporos lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a tojással és a porcukorral meg a tejföllel. Ezután a tortaformát (22 cm-es) kivajazzuk, kilisztezzük. A kakaós tésztát nyújtódeszkán körlappá nyújtjuk, majd átemeljük a formába úgy, hogy az oldalán is legyen 4-5 cm tészta. Az alját villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben tesszük sülni, körülbelül 15 percre.
A túrós krémhez az áttört túrót összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a tojással ,a tejföllel és a vaníliás pudingporral. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túróba.
A kakaós tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen elosztjuk rajta a túrótölteléket, majd még 15 percre visszatesszük sülni.
A málnabevonathoz megmossuk a málnát és botmixerrel összeturmixoljuk. A málnapéphez hozzáadjuk a cukrot, a tortazselét és kis lángon felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és rögtön ráöntjük a túróra. A tortát kihűtve, mentalevélkékkel díszítve tálaljuk.