Egy különleges tortát készítettem, melynek receptjét két hete próbáltam ki. Mostanában nagyon rákattantam az avokádóra, ami nem csak finom, hanem egészséges is. Legtöbbször sós avokádókrém készült belőle, puffasztott rizzsel vagy abonettel királyi étek számomra. Aztán eszembe jutott, hogy ki kellene próbálni, hogy milyen az avokádóból készülő édes krém. Hát, nagyon finom, még a válogatós öcsém is dicsérte. A torta kinézetre sem utolsó, bár olyan mintha hangyák másznának rajta, de ne ijedjen meg senki, az tortadara. :) Nekünk nagyon bejött az avokádós torta, biztos, hogy készítem még ezt a finomságot. Akinek van kedve, próbálja ki! :)
Csokis-avokádókrémes torta (18 cm-es tortaformához)
6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
2 érett avokádó
25 dkg mascarpone
3 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
Díszítéshez:
csokoládés tortadara
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját
habosra keverjük a cukorral. Egy másik tálban a 6 tojásfehérjéből kemény habot
verünk. A habot óvatosan a tojássárgákhoz vegyítjük, és beleszitáljuk a
lisztet és a kakaóport. A tésztát sütőpapírral borított vagy vajjal
kikent, lisztezett tortaformába öntjük, simára egyengetjük, és mérsékelten
előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.