Ez a a sütés nélküli túrótorta akkor készült, amikor nagy hőség volt, és nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt. Most ismét meleg napok jönnek, készítsétek el bátran! Nagyon finom minden réteg és látványra sem utolsó, színekben pont passzol a nemzeti ünnephez. :) (Hozzáteszem a recept megalkotásakor ez nem volt szempont.)
Epres-tökmaglisztes túrótorta
Hozzávalók:
A kekszalaphoz:
80 g darált háztartási keksz (nálam Detki hozzáadott cukor nélküli)
70 g tökmagliszt
50 g vaj
2 evőkanál folyékony édesítőszer
1 kiskanál vanília kivonat
1 kiskanál fahéj
2 kiskanál útifűmaghéj (segíti a tészta összeállását)
kevés víz vagy tej
Túróréteghez:
500 g túró
200 g mascarpone
2 dl görög joghurt
édesítő ízlés szerint
15 g zselatin
Eperzseléhez:
300 g eper
1,5 dl víz
2 tasak tortazselé
édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A kekszport, az útifűmaghéjat és a tökmaglisztet összekeverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliát és az édesítőt, majd a vajjal elmorzsoljuk. Annyi vizet/tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. A tésztát tortaformába nyomkodjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
Egy tálba tesszük a túrót, a mascarponét, a görög joghurtot, az édesítőszert és botmixer segítségével krémesítjük. A zselatint beáztatjuk egy kevés vízbe, majd ha megdagadt, meglangyosítjuk. A zselatint hozzáadjuk a krémhez és a lehűlt tökmagos kekszalapra öntjük. Visszatesszük a hűtőbe minimum 3 órára.
Az epret az édesítővel pürésítjük, majd hozzáadjuk a vizet. Ebben elkeverjük a tortazselét, feltesszük a gázra és felforraljuk. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd az eperzselét a megkeményedett túrókrémre öntjük és a tortát visszatesszük a hűtőbe legalább 2 órára.
Csodás lett a tortád! És nagyon finom is lehet a gazdag túrótöltelékkel és az eperzselével. Igazi ünnepi desszert! 😊
VálaszTörlésKöszönöm a kedves szavaidat! Igen, nagyon finom lett, egy szeletnél nem is tudtam megállni.
TörlésDe jól néz ki! Nem is tudom, melyik réteggel kezdeném... de szerintem mindhárommal egyszerre.
VálaszTörlésKöszönöm! Igen, egyszerre a legjobb!
Törlés