A morzsasüti a legjobb választás, mert gyorsan megvan, gyümölcsös, egészséges és finom. Van már több a blogomon. Ez egy újabb variáció. :)
Almás-áfonyás morzsasüti
Hozzávalók: (2 kis szuflé formához)
A gyümölcsös részhez:
1 nagyobb alma
1 marék áfonya
kevés fahéj
A morzsához:
25 g zabpehelyliszt
15 g kókuszliszt
pici édesítő
20 g vaj
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt.
A zabpehelylisztet és a kókuszlisztet összekeverjük. Kisebb darabokban hozzátesszük a vajat, majd az édesítőszert, és kézzel morzsalékos állagúra dolgozzuk össze a tésztát.
Az almát meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk. Meghintjük egy kevés fahéjjal. Hozzáadjuk az áfonyát is.
A gyümölcsöt kivajazott szuflé formába kanalazzuk, és mindkettőt befedjük a morzsás tésztával.
A morzsasütit előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
De finom desszertet készítettél, igazi nyári édesség! 😄.
VálaszTörlésKöszönöm! Nagyon finom desszert!!
VálaszTörlés