Volt egy kis fagyasztott meggyem, abból született ez könnyed ricottás pite. Érdemes kipróbálni, mert a tésztájában is van túró, tehát igazán le van csökkentve benne a szénhidrát. 😊
Meggyes-ricottás pite túróval
Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg túró
10 dkg liszt (egy része teljes kiőrlésű)
4 evőkanál olaj
2-3 evőkanál tej
1 tojás sárgája
3 evőkanál por eritrit
csipet só
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
25 dkg túró
25 dkg ricotta
1 egész tojás + a tésztából kimaradt fehérje
édesítő ízlés szerint
Tetejére:
180 g magozott meggy
kevés keményítő
Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük és villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az eritritet, a sót és a sütőport. Az egészet összekeverjük. Ezután hozzáöntjük az olajat, beletesszük a tojássárgát és annyi tejet, hogy össze tudjuk gyúrni a tésztát.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és belehelyezzük a piteformába.
A ricottát elkeverjük a túróval, az édesítőszerrel, az egész tojással és a tojásfehérjével. Az elkészült krémet beleöntjük a piteformában lévő tésztára. A meggyet egy kevés keményítőben megforgatjuk. A pite tetejét kirakjuk meggyel és előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Akkor jó, ha már nem ragacsos a krém.
Nagyon guszta! Ennyi túróval csakis finom lehetett 😋.
VálaszTörlésKöszönöm! Tényleg finom volt. 😋
TörlésNagyon jól néz ki, de én mèg sosem használtam ricottát. Mi az előnye a túróval szemben?
VálaszTörlésKöszönöm. A ricotta semleges, édeskés, inkább krémes állagú alapanyag.
TörlésEz tényleg megint telitalálat! ❤
VálaszTörlésSzép is a pitéd, meg jó is, efelől kétségem sincs!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés