A túró és a mák szuperül működik együtt, ezért úgy döntöttem sütök egy finomságot a két alapanyag felhasználásával. A máktorta alapja egy korábban már bevált süti. Itt található. A mákkedvelőknek biztos elnyeri a tetszését ez az egyszerű torta.
Túrókrémes máktorta
Hozzávalók:
A mákos kevert tésztához:
12 dkg liszt
7 dkg eritrit (vagy cukor)
csipet só
5 dkg darált mák
fél csomag sütőpor
1 tojás
1,5 dl tej
4 evőkanál olaj
A túrókrémhez:
500 g túró
400 g görög joghurt
2 csepp bio citromolaj
édesítő ízlés szerint
15 g zselatin
Elkészítés:
A tojást az eritrittel/cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet és az olajat.
A lisztet elkeverjük a csipet sóval, a darált mákkal és a sütőporral. A tojásos és a lisztes részt összekeverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. A süteményt előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A túróhoz hozzáadjuk a joghurtot, az édesítőt, a citromolajat, majd az egészet botmixerrel krémesítjük.
A zselatinra kevés vizet öntünk, hagyjuk, hogy egy kicsit megduzzadjon. Ezután alacsony gázlángon meglangyosítjuk. A felmelegített zselatinban elkeverünk egy keveset a túrós krémből, majd a keveréket belekeverjük a többi krémbe. A kihűlt mákos tortalapra ráöntjük a túrókrémet. A tortát fél órára hűtőbe tesszük dermedni.
Csodás torta lett, és ugyanolyan finom is lehet! A túró és a mák valóban nagyon szeretik egymást 😊.
VálaszTörlésKöszönöm! :)
VálaszTörlésÉn is imádom ezt a kombinációt! 😍
VálaszTörlésÉn is! :)
TörlésNagyon finom lehetett a túró mákkal.
VálaszTörlésTényleg nagyon finom! :)
VálaszTörlés