2022. május 4., szerda

Túrókrémes máktorta

A túró és a mák szuperül működik együtt, ezért úgy döntöttem sütök egy finomságot a két alapanyag felhasználásával. A máktorta alapja egy korábban már bevált süti. Itt található. A mákkedvelőknek biztos elnyeri a tetszését ez az egyszerű torta. 




Túrókrémes máktorta

Hozzávalók:

A mákos kevert tésztához:

12 dkg liszt

7 dkg eritrit (vagy cukor)

csipet só

5 dkg darált mák

fél csomag sütőpor

1 tojás

1,5 dl tej

4 evőkanál olaj


A túrókrémhez:

500 g túró

400 g görög joghurt

2 csepp bio citromolaj

édesítő ízlés szerint

15 g zselatin


Elkészítés:

A tojást az eritrittel/cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet és az olajat. 

A lisztet elkeverjük a csipet sóval, a darált mákkal és a sütőporral. A tojásos és a lisztes részt összekeverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. A süteményt előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon tűpróbáig sütjük. 

A  túróhoz hozzáadjuk a joghurtot, az édesítőt, a citromolajat, majd az egészet botmixerrel krémesítjük.

A zselatinra kevés vizet öntünk, hagyjuk, hogy egy kicsit megduzzadjon.  Ezután alacsony gázlángon meglangyosítjuk. A felmelegített zselatinban elkeverünk egy keveset a túrós krémből, majd a keveréket belekeverjük a többi krémbe. A kihűlt mákos tortalapra ráöntjük a túrókrémet. A tortát fél órára hűtőbe tesszük dermedni.


6 megjegyzés: