2022. április 4., hétfő

Meggyes-joghurtos kockák

Ez egy régebbi süteményem kisebb változtatásokkal, fejlesztésekkel. A lenmaglisztes sütiben a zabpelyhet búzalisztre cseréltem, a tetejére pedig meggyes joghurtkrémet készítettem. A joghurtba kerülő házi meggylekvártól isteni lett. :)



Meggyes-joghurtos kockák

Hozzávalók:

A kevert tésztához:
2 tojás
60 g búzaliszt
40 g lenmagliszt
2 evőkanál kakaópor
egy csipet só
édesítőszer
fél tasak sütőpor
3 evőkanál olaj
1,5 dl víz

A meggyes joghurtkrémhez:
400 g krémes görög joghurt
100 g házi meggylekvár (nálam darabos)
édesítő ízlés szerint
15 g zselatin


Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálban géppel habosra keverjük. Hozzáadjuk az édesítőt, majd beleöntjük a vizet, az olajat és mindent összekeverünk.
Egy másik tálban a búzalisztet, a lenmaglisztet, a kakaót, a sütőport és a sót összevegyítjük. A kakaós lisztkeveréket beleöntjük a tojásos részbe és az egészet simára dolgozzuk.
A tésztát egy kisebb méretű kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A görög joghurtot elkeverjük a meggylekvárral, majd ízlés szerint édesítjük. 

A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd alacsony lángon meglangyosítjuk. A zselatint elkeverjük 2-3 evőkanál joghurtkrémmel, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Ezután a krémet a formában lévő sütire öntjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.



3 megjegyzés:

  1. Csodálatos kreáció, nagyon ügyes vagy! Finom könnyű süti lehet 😊.

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, már a látványa is elcsábított! De finom lehet...

    VálaszTörlés