2020. július 9., csütörtök

Epres sajttorta kocka (sütés nélkül)

Isteni finom sütés nélküli epres finomságot hoztam. Még az eperszezon idején történt, hogy a hűtőben egy lejárathoz közeli mascarponét találtam. Keresgéltem a neten és ráleltem erre a receptre. Az ötlet innen jött, de nálam más arányokkal készült a süti.  Ilyen nagy melegbe remek választás ez a finomság, eper helyett málnával vagy áfonyával is szuper lesz.



Epres sajttorta kocka (sütés nélkül)
Hozzávalók:
Kekszes réteg:
100 g kakaós darált keksz (cukormentes)
35 g vaj

Mascarponés krém:
250 g mascarpone
150 g eper
1 dl tejföl
édesítő ízlés szerint

Díszítéshez:
150 g eper

Elkészítés:
Egy tálba beletesszük a darált kakaós kekszet, majd a vajjal összegyúrjuk. A kekszes alapot egy kisebb kerámiaformába nyomkodjuk. 
Az epret megmossuk és pürésítjük. A mascarponét összekeverjük a tejföllel, az édesítővel majd hozzáadjuk az eperpürét és az egészet simára keverjük. Az epres krémet a kekszes rétegre simítjuk, majd a tetejét félbe vágott eperrel díszítjük. A sütit egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Másnap szeleteltjük.






4 megjegyzés:

  1. De guszta, nagyon finom lehetett! Meleg napokon jól jön az ilyen sütés nélküli recept 😊😊

    VálaszTörlés
  2. Valóban jól jöhet ez a finom süti a meleg napokon. Jól behűtve jó hűsítő. 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Okki! :) Tényleg a hűtőből kivéve a legjobb. :)

      Törlés