A chia mag nagyon jó rostforrás, szénhidrátszegény és nem okoz hirtelen vércukorszint-emelkedést. A belőle készülő pudingot reggelire nagyon szeretem. Ez most epres joghurttal készült, amihez fagyasztott gyümölcsöt használtam. Lassacskán itt lesz a a friss eper is, azzal még finomabb lesz.
Chiapuding epres joghurttal
Hozzávalók:
A pudinghoz:
2 dl tej
3 evőkanál chia mag
édesítő ízlés szerint
Az epres joghurthoz:
200 g görög joghurt
150 g eper (nálam fagyasztott)
édesítő ízlés szerint
Díszítéshez:
néhány szem eper
Elkészítés:
A tejet és az édesítőt egy tálba tesszük. Az édes tejbe beleszórjuk a chia magot, majd alaposan elkeverjük. Lefedve hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy bezselésedjen.
Az epret kiolvasztjuk és egy botmixerrel pürésítjük. Az eperpürét összekeverjük a görög joghurttal, majd ízlés szerint édesítjük. A kehely aljára teszünk a chia pudingot, majd ráhalmozzuk az epres joghurtot. Az édesség tetejét néhány szem eperrel díszítjük.
Nagyon guszta ez a legújabb pudingod is!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
VálaszTörlésSzeretem a pudingjaid képeit, most már rá kellene szánnom magam egy chiás változatra, hogy kipróbáljam. :-)
VálaszTörlésKedves vagy, köszi! :) Hajrá, próbáld ki!
Törlés