2020. május 11., hétfő

Kókuszos kenyér aszalt vörösáfonyával

Ebben a karantén helyzetben jól jönnek az egyszerű és gyors sütemények. Egy végtelenül gyors kókuszos kevert sütit hoztam, ami nem igényel sok munkát és különleges hozzávalókat. Az aszalt vörösáfonya lecserélhető mazsolára vagy más aszalványra. Egy bögre tejjel szuper! :)



Kókuszos kenyér aszalt vörösáfonyával
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
25 dkg liszt
8 dkg cukor
1 dl olaj
5 dkg kókuszreszelék
fél csomag sütőpor
1,5 dl tej
2 tojás

10 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítés:
Egy tálban a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Egy másik tálban az átszitált lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport összekeverjük.  A kókuszos lisztkeveréket hozzáadjuk a másik tálban lévő nedves részhez és alaposan elkeverjük. Ha csomómentes a massza, akkor beletesszük az aszalt vörösáfonyát is. A tésztát sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Mielőtt kivesszük, tűpróbát végzünk. 



6 megjegyzés:

  1. Jók is ezek a kevert sütik, gyorsan finomat kategória. Ebben a variációban is jöhet! :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Igen, csak keverni kell és mehet a sütőbe. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett a sütid, finom lehetett. Szépek a szeletek is, látszik rajtuk hogy könnyű süti! Szívesen megkóstoltam volna :-)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is nagy sikere van az ilyen sütiknek. Látszik rajta, hogy milyen finom. :)

    VálaszTörlés