A 2016-os év utolsó
bejegyzéseként egy sós magvas aprósütit hoztam, amely a szilveszteri mulatozáshoz
kiváló rágcsálnivaló. Erre a sós zabpelyhes sütire itt leltem, gondoltam,
kipróbálom. Megérte, mert nagyon finom, ropogós és egészséges tallérokat
kaptam. Annyit változtattam rajta, hogy a sajtot kihagytam és nem gombócokat formáltam a tésztából, hanem kinyújtottam és kiszaggattam. Bár már valószínűleg mindenki megsütötte a mai estére a finomságokat, egyszer készítsétek el ezt is, mert remek rágcsálnivaló. :)
Minden kedves olvasómnak, látogatómnak és bloggertársamnak egészségben, eredményekben és sikerekben gazdag, békés, boldog új
esztendőt kívánok!
Zabpelyhes sós magvas ropogós tallérok
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg apró szemű zabpehely
25 dkg darált zabpehely
20 dkg margarin
1 tojás
késhegynyi szódabikarbóna
1 mokkáskanál só
3 evőkanál tejföl
A tetejére kenni:
1 tojás
A tetejére szórni:
tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük és
tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval korongokat
szaggatunk, melyek tetejét tojással lekenjük és magokkal megszórjuk. A tallérokat sütőpapírral bélelt tepsire
sorakoztatjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.
Nagyon guszták! Még egyszer BUÉK! :-)
VálaszTörlésKipróbálos, guszta tallerok. Szerintem ugyanolyan mag keveréket használtunk a szilveszteri sos sutihez. 😀 BUEK neked! Zs.
VálaszTörlésDe jól néznek ki ezek a sokmagvas zabtallérok! Boldog új évet kívánok Nektek is!
VálaszTörlésKöszönöm! Mindenkinek boldog új évet! :)
VálaszTörlés