2016. december 21., szerda

Csokis-diós rudak

Egy diós aprósüteményt hoztam, amely nagyon finom és mutatós is. Ha valaki nem akarja csokiba mártani, önmagában is kínálhatja. Aki elkészíti, nem bánja meg. Jó szívvel ajánlom a karácsonyi asztalra. :)


Csokis-diós rudak

Hozzávalók: (két gáztepsinyi adaghoz)
A tésztához:
25 dkg liszt
18 dkg vaj/margarin
10 dkg porcukor
20 dkg darált dió
csipetnyi só
1 evőkanál tejföl (ha szükséges)

A mázhoz:
10-15 dkg étcsokoládé
1-2 teáskanál olaj

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, félujjnyi vastag, ujjnyi hosszú rudakat formálunk belőle. A rudakat tepsire sorakoztatjuk és 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kisültek, a tepsin hagyjuk őket kihűlni.
A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk. A diós rudak két végét belemártjuk a csokiba és rácsra tesszük, hogy megszilárduljon rajtuk a máz.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépet sütöttél ismét :-) és nagyon finom is lehet!
    Boldog, szép karácsonyt kívánok Neked, és kedves családodnak, sok szeretettel!

    VálaszTörlés