Az új évet egy sós finomsággal kezdem, amit még karácsonyra sütöttem, majd utána szilveszterre is elkészítettem, mert annyira szuper. Frissen és több nap után is igazán ropogós, szuper borkorcsolya. A szilveszteri vendégeink is szívesen ropogtatták a bor mellé. A perecek ízlés szerint megszórhatók különböző magokkal. Én a második sütést lenmaggal ill. szezámmaggal szórtam meg, arról sajnos nem készült kép. Érdemes nekiállni, mert remek rágcsálnivaló. :)
Bevallom idén még nem sütöttem semmit, mert a karácsonyi sütkérezés után
egyáltalán nem volt kedvem bekapcsolni a a sütőt. Ráadásul az
önkontrollomnak köszönhetően a kedvencemből, a zserbóból még van néhány
szelet, így 2017 első napjain sem nélkülözöm az édességet. :)
Ropogós perec
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 evőkanál só
1 dl tej
10 dkg zsír
10 dkg vaj
egy kis doboz tejföl fele
2 dkg élesztő
1 tojás kenni
Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük egy tálba majd összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagságúra és kiszaggatjuk a pereceket. A tepsire sütőpapírt teszünk és rásorakoztatjuk a pereceket, majd lekenjük tojással. A pereceket előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Nagyon szép kis perecek, és finomak is lehetnek! Azt hiszem az én perecszaggatóm is ilyen lehet, mint a tiéd. Már régóta megvan, de csak ritkán használom, nem is tudom miért :-) Pedig olyan jó kis formája van...
VálaszTörlésA karácsonyi sütikből nekünk is van még maradék, de már csak a mézesekből :-)
Köszi, tényleg finomak. Szerintem ugyanolyan perecszaggatónk van. Ezelőtt én is csak egyszer használtam, de most elhatároztam, hogy többet használom, mert klassz kis forma.
VálaszTörlés