2014. augusztus 23., szombat

Vaníliás-túrós pohárkrém őszibarackkal



A pohárkrém az egyszerű és nagyszerű kategória kiemelkedője képviselője. A 10-15 perc alatt elkészíthető desszertet, azokon a napokon szoktam csinálni, amikor nincs kedvem sok munkával járó édességet  készíteni. Télen és nyáron is jó választás, mert gyors és biztos a siker! :) 


Vaníliás-túrós pohárkrém őszibarackkal
Hozzávalók:
1 csomag pudingpor
5 dl tej
3-4 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
5-6 evőkanál cukor (ízlés szerint)
250 g túró
1 vaníliás cukor
piskótamorzsa
3-4 db őszibarack

Elkészítés:
A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
A túrót törjük át, keverjük bele a cukrot és a vaníliás cukrot. A habtejszínt verjük habbá, majd apránként keverjük hozzá a túróhoz.  A babapiskótát tördeljük darabokra.

Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd tegyünk 2-3 evőkanál túrós tejszínes krémet. Ezután egy sor piskótamorzsa következik, majd rákanalazzuk a maradék túrókrémet és őszibarackkal díszítjük. Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.

2 megjegyzés:

  1. Ezt gyakorlatilag bármikor el lehet készíteni, nem csak nyáron.
    Guszta és mutatós!

    VálaszTörlés
  2. Bármikor elkészíthető az éppen aktuális gyümölccsel.

    VálaszTörlés