Egy finom csokis aprósüteményt készítettem, amelyet
Gabriella blogjában találtam. Egyszerű, kis aranyos sütikék, melyeket délutáni
teázáshoz, kávézáshoz bátran kínálhatunk. Az enyémek nem olyan szépek, mint Gabrielláé,
de nagyon finomak. :)
Csokoládés gombocska
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 12,5 dkg
puha vaj
- 10 dkg
porcukor
- 2
tojássárgája
- 25 dkg
sima liszt
- csipet só
- 2 kanál
víz
- 10 dkg tejcsokoládé
(én étcsokoládét használtam)
Elkészítés:
1. Felverjük
a vajat a cukorral és a tojássárgákkal. Ehhez hozzáadjuk a vizet, a csipet sót,
majd a lisztet és összegyúrjuk. A tésztát 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
:)
2. Ezután
kis golyókat formázunk a tésztából. Mindegyik golyó közepébe nyomunk egy kis
lyukat az ujjunkkal. (Nekem picit nagyok lettek a lyukak, de így több csoki
fért a mélyedésbe. :) )
3.
Előmelegített 180 fokos sütőben világosra sütjük. Amikor már kezd a széle picit
barnulni, akkor már jó. Nekem körülbelül 15-20 percig sültek.
4. A csokit
vízgőz felett megolvasztjuk és a kihűlt tésztagolyók közepére csorgatjuk a
lyukakba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése