Imádom a pitéket, függetlenül a tölteléktől. A pite egyszerűen
megunhatatlan, leegyen almás, mákos, meggyes vagy túrós, nem bírok megállni egy szeletnél. A
pite lényege
a finom, omlós tészta, no meg a töltelék! Ez az almás pite ilyen, egyszerűen mennyei. :)
Bátran
ajánlom mindenkinek!
Almás pite (Mese almás)
Tésztához:
50 dkg liszt
pici só
15 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
1 egész tojás
2 dl tejföl
Töltelékhez:
1,5 kg alma
1 teáskanálnyi fahéj
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A töltelékhez az almát megpucoljuk, lereszeljük. A lereszelt
alma levét kinyomkodjuk majd összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé
osztjuk. A tészta nagyobbik felét kivajazott, kilisztezett tepsibe nyújtjuk és
rásimítjuk az almás tölteléket, majd betakarjuk a kinyújtott tészta másik
felével.
Megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk villával,
és előmelegített sütőben, közepes lángnál sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése