Régebben készítettem egy finom túrótallért, itt található a receptje. Ahhoz nagyon hasonlít ez a recept. Ezek a fehérjedús falatok nagyon kevés szénhidrátot tartalmaznak, teljesen alakbarát. Nyerő recept azoknak, akik diétáznak, cukorbetegek vagy csak odafigyelnek a szénhidrátbevitelükre. Ebből nekem 27 darab tallér született.
Sajtos-bazsalikomos túrótallérok
Hozzávalók:
A tésztához:
500 g túró
2 egész tojás
3 evőkanál zabpehely
1 kiskanál tönkölykorpa
1 evőkanál útifűmaghéj
1 kiskanál só
1 evőkanál bazsalikom
A tetejére:
reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A túrót áttörjük, majd hozzákeverjük a sót, a
két tojást, a zabpelyhet, a tönkölykorpát, az útifűmaghéjat és a bazsalikomot. Az egészet összekeverjük, majd fél órát pihentetjük.
A masszából kis golyókat formálunk, sütőpapíros tepsire rakjuk őket és egy evőkanál hátlapjával ellapítjuk. A tallérok tetejét reszelt trappista sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A masszából kis golyókat formálunk, sütőpapíros tepsire rakjuk őket és egy evőkanál hátlapjával ellapítjuk. A tallérok tetejét reszelt trappista sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.